Mira's Destiny Blog

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Bataattiranskalaisia




Olen jotenkin nyt ihastunut bataattiin. Bataattia on tullut aika vähän aikaisemmin käytettyä, sillä tykkään todella paljon riisistä. Riisikeittimen omistajana riisin kokkailu on myös todella helppoa. Mutta kiva saada välillä vaihtelua ruokavalioon eli vaikka bataatin pilkkomiseen tarvitaankin vähän aikaa ja voimaa, se kyllä kannattaa. 


Bataatti sisältää runsaasti tärkkelystä sekä sokeria ja on selvästi perunaa energiapitoisempi. Bataatissa on paljon ravintokuitua, C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia sekä B6-vitamiinia. Bataatin maku on mukavasti myös hieman makeampi.





Tärkkelystä saa poistettua liottamalla bataattia kylmässä vedessä, mikä tuo myös bataattiranskalaisiin hieman rapeutta. 

Bataatin kuori voi joskus olla vähän paksumpaa sekä pilkkominen vaatii hieman voimaa, mutta on sen arvoista, koska bataatti on niin hyvää. Seuraavalla kerralla voisi kyllä kokeilla vaikka bataattisosekeittoa.



Tässä kiva ohje bataattiranskalaisille:


1.) Kuori bataatti ja pilko ranskaisten muotoon.

2.) Liota bataattisuikaleita kylmässä vedessä puoli tuntia, jotta tärkkelys hieman häviää. Näin saat bataattiranskalaisiin  myös rapeutta. 

3.) Kuivaa ranskalaiset hyvin talouspaperilla.

4.) Laita pussiin hieman öljyä ja mausteita sekä lisää bataattisuikaleet. Ravistele kunnolla.

5.) Paista uunissa noin 15-20 minuuttia ja lämpötilaa olen pitänyt suhteellisen korkealla jopa noin 275-astetta. Näin bataattiranskalaiset tulevat vielä hieman rapeammaksi  ja itse tykkään vähän jopa tummuneistakin ranuista!




Uuniin ja lämpöä kunnolla niin ovat vähän rapeampia! 


                                Sitten vaan lautaselle mieluisten lisäkkeiden kera ja nauttimaan! 




Tällä kertaa ranut maistuivat jauhelihan ja parsakaalin kera. 



Maistuvaa sunnuntain jatkoa! 



-Mira-



Minut löytää myös instagramista nimimerkillä @mirasdestiny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti