Mira's Destiny Blog

tiistai 11. elokuuta 2015

Vesi vanhin voitehista



Turkin lomalla tuli nautittua kaksi viikkoa erittäin reiluja määriä vettä. Osittain johtui kuumasta ilmasta, osittain siitä, että oikein pidin huolen siitä, että juon tarpeeksi. Tuli siinä samalla huolehdittua myös muiden juomisesta!



Veden juomisella on monia positiivisia vaikutuksia jotka huomaa aika välittömästi. Varsinkin urheilijalle veden riittävä saanti on välttämätöntä. Nestehukka laskee esimerkiksi suorituskykyä, eikä nestehukka tule ilmi janon tunteena vaan tapahtuu jo aikaisemmin.



Riittävä määrä vettä pitää mielen ja kehon virkeänä! :)



Riittävä nestemäärä auttaa myös kehoa käyttämään hyväkseen ravintokudut sekä edistää ruuan sulatusta. Vesi pitää myös kylläisenä. Monelle on myös tärkää, että iho sekä hiukset voivat hyvin ja myös tähän riittävä veden juonti auttaa. Nestehukka sen sijaan vie vireystasoa alas ja aiheuttaa päänsärkyä. 



Laskennallisesti voidaan ajatella niin, että ihminen tarvitsee noin 0,033l vettä painokiloa kohden. Näin laskettuna 60 kiloinen henkilö tarvitsee vettän noin 2 litraa (0,033x60=1,98). Olen kuitenkin sitä mieltä, että tuo määrä on aika pieni ja varsinkin urheilija tarvitsee reilusti enemmän. Mutta tuosta on hyvä aloittaa, sillä tiedän ihmisiä jotka eivät juo vettä juuri lainkaan! 


Urheilun lisäksi, kuumalla ilmalla tai vaikkapa saunoessa veden saannin tarve kasvaa eli tämä kannataa ottaa huomioon. 


Itselläni kulkee aina vähintään puolenlitran vesipullo mukana. Hommasin sellaisen pullon, missä on laskuri, jotta pysyy jonkinlainen tuntuma siitä että oikeasti juon tarpeeksi. Myös puhelimeen saa käteviä aplikaatioita jotka muistuttavat riittävästä veden juomisesta jos tuntuu että veden juonti helposti unohtuu.




Erittäin kätevä apuväline kun pullon korkissa on laskuri! 



Nyt palattuani Turkin lomalta veden juominen on vähän "unohtunut" ja sen kyllä huomaa olossa. Juuri nimenomaan tuohon vireystasoon vaikutaa ja tuntuu, että kun ei nestettä juo, ei se neste siellä kropassakaan kierrä, eli kroppa kerää nestettä. Nyt lähti ryhtiliike tämän osalta ja muistan taas juoda!


Suomessa voimmekin nauttia raikkaasta vedestä suoraan hanasta, mikäs sen mukavampaa! Puhdas raikas vesi on oikeasti etuoikeus mitä ei tule ajatelleeksikaan! Vettä ei kannata korvata light limuilla tms. vaikka välillä voi niitäkin nauttia!





Turkista löytyi lemppari; IceTea Light! 
Sekä aivan ihanan suloinen Moschinon Cola Light!






Eli nyt kun on lämmintä, muistakaa juoda vettä! Cheers!



-Mira-



Minut löytää myös instagramista nimimerkillä @mirasdestiny









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti